3D printservice

3D printservice

3D printen is een productietechniek waarbij digitale bestanden worden omgezet naar een tastbaar product. Bij 3D printen wordt in, tegenstelling tot verspanende productietechnieken, materiaal toegevoegd i.p.v. weggenomen om het product vorm te geven. De laatste jaren is deze productiemethode een stuk toegankelijker en goedkoper geworden voor zowel de consument als bedrijven. De mogelijkheden op het gebied van 3D printen zijn nagenoeg eindeloos. van iPhone covers tot industriële onderdelen, nagenoeg al uw ontwerpen kunnen tegenwoordig 3D geprint worden. Uw ontwerp kan geprint worden in verschillende materialen zoals ABS, PLA, maar ook elastische materialen en zelfs het printen van metalen objecten is mogelijk. 

Toepassingsgebieden

3D printen is zeer geschikt om toe te passen bij prototypes, productontwikkeling, enkelstuks en kleine productieseries. Bij het ontwikkelen van een nieuw product kan 3D printen worden gebruikt om vroeg in het ontwikkeltraject te controleren of het ontwerp voldoet aan de eisen en wensen van de klant.

 

Marketing

Bij marketing wordt 3D printen toegepast voor reclamedoeleinden zoals persoonlijke relatiegeschenken. Hierbij kan een bedrijf bijvoorbeeld zijn product op schaal in 3D laten printen en gebruiken als promotiemateriaal tijdens reclamecampagnes.

 

Medische sector

Ook in de medische sector zijn er veel mogelijkheden om 3D printen toe te passen zoals hulpstukken, prothesen, kunstmatige ledematen, braces, en meer. 

Laat uw ontwerp in 3D printen!

Heeft u een concept(idee) of ontwerp en wilt u dit omzetten in een fysiek 3D model? Dan kunnen wij u hierbij helpen.

 

U heeft een schets of afbeelding van het ontwerp

Als u zelf alleen een afbeelding of schets heeft van een ontwerp dan kunnen wij u helpen om dit om te zetten in een 3D CAD model. Dit model zetten wij om in een CAD bestand waarmee uw ontwerp in 3D geprint wordt. Stuur ons simpelweg uw schets of afbeelding van het ontwerp met alle afmetingen en u ontvangt zo snel mogelijk een bericht over de mogelijkheden met een prijsopgave.

 

U beschikt over een CAD model

Als u zelf al over een 3D CAD model beschikt dan kunt u dit bestand uploaden waarna u zo snel mogelijk een prijsopgave ontvangt. Bij akkoord ontvangt u een orderbevestiging en zetten wij (indien nodig) het CAD model om en wordt uw ontwerp geprint en zo snel mogelijk afgeleverd.

 

Particulier

Als particulier wilt u wellicht uw eigen ontwerp realiseren tot een tastbaar model. Er bestaan verschillende gratis programma's waarmee u zelf objecten kunt ontwerpen die geschikt zijn voor 3D printen, zoals Google SketchUp en Blender. Hoe gaat u te werk? Ontwerp uw model, sla deze op in STL formaat, upload uw bestand en ontvang een prijsopgave. Bij bestelling ontvangt u een orderbevestiging en wij zorgen dat uw 3D print zo snel mogelijk wordt geleverd. 

Uw ontwerp of model in 3D laten printen?

Maak gebruik van onze expertise en laat uw ontwerp of model in 3D printen. Wij helpen u bij het ontwerpen en/of realiseren van 3D geprinte modellen tijdens en na het ontwikkelen van uw product, en voor allerlei andere toepassingen. Doordat we elk CAD model controleren op maakbaarheid, en door onze samenwerking met gespecialiseerde toeleveranciers, bent u verzekerd van een kwalitatief hoogstaand en betaalbaar product.

 

Wilt u meer info, advies of een prijsopgave? Vraag vrijblijvend een offerte aan via het offerteformulier of neem contact op voor meer info.

3D printer
Uw ontwerp in 3D laten printen?
Verstelbare moersleuten in 3D geprint
Meer informatie over 3D printen of een vrijblijvende prijsopgave?