Technisch tekenen

Technisch tekenen

Een goede en duidelijke technische tekening kan veel tijd, geld en ergernis besparen. DEFOX genereert technische tekeningen voor uw project of product volgens de huidige normen. Wij zorgen voor technische tekeningen met als doel om het product makkelijk te kunnen fabriceren en om de productiekosten zo laag mogelijk te houden zonder de functionaliteit van het product uit het oog te verliezen. 

Mogelijkheden voor verschillende soorten technische tekeningen

In onze tekeningen wordt uw product(ontwerp) gedetaileerd uitgewerkt inclusief afmetingen, de juiste plaats en vormtoleranties, materiaal en afwerking. Wij maken en leveren technische tekeningen volgens het monotekening systeem voor verschillende doeleinden zoals: aanvragen van offertes, bestellen van koopdelen, vervaardiging van maakdelen, assemblage van onderdelen tot werkend geheel, en meer. Een tekeningenpakket kan uit verschillende soorten technische tekeningen bestaan. Hieronder vindt u de belangrijkste typen (werktuigbouwkundige) technische tekeningen die door ons geleverd worden:

 

Samenstellingtekening

Een tekening waarin de totale samenhang van alle benodigde onderdelen van het product, inclusief koopdelen en bevestigingsmateriaal, duidelijk wordt weergegeven. Samenstellingstekeningen worden voorzien van pos nummers en een stuklijst waarin essentiële informatie wordt weergegeven om onderdelen te kunnen identificeren zoals afmetingen, materiaal, leveranciers van maak- en/of koopdelen etc.

 

Offertetekening, general agreement drawing

Een schets, ontwerp of tekening waarin de minimaal benodigde details worden weergegeven met als doel om verdere afspraken te maken. Wij leveren deze tekeningen zodat u bijvoorbeeld uw concept of product kunt aanbieden aan uw eindklant.

 

Conceptontwerp of principetekening

Een 2D of 3D ontwerp waarin de werking en alle verdere essentiële relevante kenmerken van het te vervaardigen object worden weergegeven.

 

Productietekening/werktekening

Een tekening van een onderdeel dat niet kan worden gedemonteerd. Dit soort tekeningen worden meestal gebruikt voor fabricage van onderdelen, zowel enkelstuks als kleine en/of grote series.

 

Lassamenstellingtekening

Een tekening van een object dat is samengesteld uit aparte delen welke verbonden worden d.m.v. samen te lassen of te lijmen onderdelen. Deze tekening wordt gebruikt voor lasafdelingen en/of om laswerkzaamheden uit te besteden.

 

Exploded view

Tekeningen waarin het product in gedemonteerde toestand wordt afgebeeld. Dergelijke tekeningen kunnen gebruikt worden bij het vervaardigen van handleidingen en gebruiksaanwijzingen of als promotiemateriaal tijdens presentaties. 

Een technische tekening nodig voor u project of product?

Wij leveren technische tekeningen op maat en bieden ondersteuning bij uw tekenwerkzaamheden als er een capaciteitstekort is, bijvoorbeeld tijdens projecten met een korte doorlooptijd.

 

Meer info? Neem contact op.

Technische tekening van een krukaswang
Uw idee, concept of bestaand product vertalen naar een technische tekening?
Technische tekening van een douchekophouder
Meer info over technische tekeningen of een vrijblijvende offerte?